מרצה בכיר באוניברסיטת תל אביב פוטר בעקבות הרשעה במקרה חמור של הטרדה וניצול מיני
בפסק דין שפורסם השבוע מתוארת מסכת התעללות וסחיטה מינית שהפעיל ראש חוג באוניברסיטה כלפי דוקטורנטית שלו. המרצה פוטר מן האוניברסיטה אך שמו טרם פורסם, בהמתנה לערעור מצדו כנגד הפסיקה.
פסק הדין המלא מופיע באתר האוניברסיטה:
https://harassment-prevention.tau.ac.il/articles_1767
וכתבה אודות המקרה פורסמה בעיתון הארץ
https://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.7136538?fbclid=IwAR3YtUNHxNCvN4OgK_h3sDSq6AVfFydKJy29hc3rEWWWel2Zj0ZvujBoLx8
צוות המאבק בהטרדות מיניות רוצה להביע את הערכתו לרקטור אוניברסיטת תל אביב שהשעה את המרצה ללא שיהוי מיד עם עליית ההאשמות נגדו, ולבית הדין שבחר לפטרו.
עם זאת, נראה להעלות מספר שאלות שראוי שיישאלו במקרה זה ובכל מקרה של הליך בירור פגיעות מיניות באקדמיה:
האם הנפגעת הצליחה בסופו של דבר לסיים את הדוקטורט? האם ואיך האוניברסיטה סייעה לה לאורך השנים המזעזעות שעברה? האם האוניברסיטה פעלה כדי למנוע ממנו לפגוע בה ובתלמידות אחרות במהלך השנים האלה (למשל כחבר בוועדות, כמעריך עבודות וכתבי יד, כמורה במוסדות אחרים)? האם נבדקו הקשרים שלו עם מונחות אחרות לאורך השנים? האם פנו בדרך כלשהי לתלמידות שלו בעבר כדי לבדוק אם זה רק קצה הקרחון או שמא גם כשיש עדות כה קשה מסתפקת האוניברסיטה בעמדה פאסיבית של בדיקת תלונות בלבד? האם האוניברסיטה מיידעת עתה מעסיקים אחרים של מרצה זה אודות האישום החמור שהורשע בו בדין, על מנת שיבדקו האם התנהגותו נשנתה גם במקומות אחרים?
אנחנו מברכות את אוניברסיטת תל אביב על ההחלטה, ונמשיך להטיל ספק, לשאול את כל השאלות ולפעול להבטיח התנהלות נכונה ורגישה לאורך כל התהליך בכל מוסד ומול כל פוגע או פוגעת.